Sorina Pintea a fost reținută de DNA într-un caz de corupție

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost prinsă de procurorii DNA în urma unui flagrant, potrivit adevarul.ro și G4Media.ro. Aceasta ar fi luat o mită de 120.000 de lei pentru încheierea unui contract de achiziții de echipamente medicale care să fie folosite pentru combaterea noului coronavirus.

Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, care citează surse judiciare, flagrantul a avut loc vineri, în jurul orei 15:00, iar suspiciunile sunt de luare de mită privind achizițiile la nivel național de echipamente.

Sorina Pintea ar urma să fie prezentată în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă. Pintea a fost ministru al Sănătății în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Anterior a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD și ulterior, pe 4 februarie 2017, și-a anunțat demisia din funcția de demnitar și a ales să rămână doar cu funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Potrivit presei locale, în urmă cu două zile, în calitate de manager al Spitalului de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia Mare, Sorina Pintea declara că unitatea medicală pe care o conduce este pregătită să cazeze temporar potențiali purtători ai virusului Coronavirus.

Protocolul de colaborare cu Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare presupune că, în situația în care acesta din urmă va trata pacienți infectați cu coronavirus, în cazul în care aceștia vor necesita intervenții chirurgicale, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Contantin Opriș” Baia Mare are pregatită o sală de operații și un salon pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru cazarea temporară a acestor pacienți”, a declarat, în urmă cu două zile, Sorina Pintea, potrivit ziarmm.ro.