Fostul ministru Ilan Laufer este audiat la Poliție

Ilan Laufer FOTO: Gov.ro
Ilan Laufer FOTO: Gov.ro

Ilan Laufer, fost ministru, este audiat la Direcția de Investigare a Criminalității Economice în calitate de suspect în dosarul în care Carmen Adamescu este acuzată de fraudă, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro.

Laufer este suspectat că ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center prin două firme la care este administrator și ar fi produs societății un prejudiciu de peste 5,8 milioane de euro.

Potrivit surselor Hotnews.ro, Ilan Laufer este suspectat de complicitate la gestiune frauduloasă și evaziune fiscală.

Cei care doreau să închirieze spații în Unirea Shopping Center încheiau mai întâi contracte subsecvente cu societățile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume mari modice de bani.

Banii obținuți de firmele administrate de Ilan Laufer ar fi fost transferați apoi către patru societăți din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu.

De asemenea, anchetatorii spun că pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit, pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță, cu cele 4 firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

În acest dosar, Carmen Adamescu are calitatea de inculpat, iar Ilan Laufer și Andreea Bănică ( funcționar la Unirea Shopping Center) ar fi suspecți.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.