Fostul ministru de finanțe al Vaticanului va fi judecat pentru abuz sexual

Vaticanul este zguduit de un nou scandal sexual. Foto: Pixabay

Cardinalul australian George Pell este suspectat că ar fi abuzat sexual mai multe persoane în urmă cu câteva decenii, el fiind și cel mai important oficial al Vaticanului care este anchetat.

Cu toate că jumătate dintre acuzațiile care i-au fost aduse fostului ministru al Finanțelor de la Vatican au fost respinse de magistratul Belinda Wallington, în timpul audierilor preliminare, cazul va ajunge la proces, care va fi unul cu jurați. Numărul total al acuzațiilor nu a fost făcut public, scrie Euronews.

”Nu sunt vinovat”, s-a apărat cardinalul Pell, în vârstă de 76 de ani, în fața judecătorului. Cazul stârnește mare interes în Australia, cu sute de oameni adunându-se zilnic în fața tribunalului din Melbourne în timpul audierilor.

Avocații cardinalului au declarat că multe dintre cele mai ”malefice” acuzații au fost respinse de judecător.

Pell a fost ministru al finanțelor sub Papa Francisc. El este acuzat că a abuzat sexual mai multe persoane în statul australian Victoria. Detaliile nu au fost încă făcute publice, însă poliția le-a descris ca fiind ”istorice”, adică s-au produs în urmă cu o perioadă lungă de timp.

În Australia, potrivit unor studii oficiale, șapte la sută dintre preoții catolici au fost acuzați anul trecut că au abuzat copii în ultimele câteva decenii.

Pell a recunoscut, într-o declarație, că a făcut de multe ori greșeala de a-i crede pe preoți în detrimentul persoanelor care au fost agresate sexual. El a promis că va încerca să oprească valul de sinucideri ale victimelor abuzurilor din orașul său natal, Ballarat.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.