Fost sportiv român de la lotul național de lupte, ucis de COVID la numai 47 de ani

Claudiu Pătrașcu
Foto: Pagina de Facebook Claudiu Pătrașcu

Claudiu Pătrașcu, fost component al lotului național de lupte, a murit de COVID-19 la numai 47 de ani.

Afiliat în anii de activitate sportivă clubului Dinamo București, Claudiu Pătrașcu lucra acum ca ofițer în Poliția Română.

El a fost internat în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă.

În data de 30 noiembrie, fostul sportiv a publicat pe Facebook un mesaj în care spunea că este a 12-a zi în care se află conectat la aparatele din secția de terapie intensivă.

„E groaznic, rugați-vă pentru viața mea”, a mai scris el pe rețeaua de socializare.

În aceeași zi, el a publicat și o fotografie din spital, iar sute de prieteni i-au urat sănătate.

Din păcate, duminică, 6 decembrie, soția sa a anunțat că fostul sportiv a încetat din viață.

„Dragi prieteni, va anunț cu tristețe că soțul meu Claudiu Pătrașcu a pierdut lupta cu viața. Corpul neînsuflețit va fi depus la casa mortuară Clares. Înmormântarea va avea loc miercuri la cimitirul Viile noi. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de condoleanțe și încurajare”, a anunțat soția sa pe aceeași rețea de socializare.

Claudiu Pătrașcu avea două fete, amândouă pasionate de ciclism.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.