Fost șef al ANAF: ”Metoda folosită de Dragnea este o banală japcă”

valentin dragnea nuntă
Foto: Facebook

Gelu Diaconu, fost șef al ANAF, a postat pe pagina sa de Facebook un exemplu de afaceri dubioase pe care familia Dragnea le-a făcut în ultimii ani cu statul.

Ferma Salcia, condusă de Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD, este obiectul postării fostului șef al ANAF, care susține că președintele Camerei Deputaților și-a îmbogățit familia pe spinarea statului, cumpărând numeroase active subevaluate.

”Să nu vă gândiți la cine știe ce inginerie financiară. Metoda folosită de Dragnea este o banală japcă”, a scris Gelu Diaconu.

”În ianuarie 2011, acționarul majoritar Pitiș Petre îl alege pe Tunaru Florin în comisia de cenzori a S.C. ROMCIP S.A./FERMA SALCIA S.A. La acea dată, dl Tunaru era angajat pe postul de consilier la cabinetul președintelui Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea.

În ianuarie 2014, ferma Salcia este făcută cadou fiului lui Dragnea. Cum? Pur și simplu se cesionează către o firmă în care Dragnea Junior are 90%, iar intermediarul pus să semneze actele doar 10%. Atât de simplu! În mintea lor, probabil, faptul că actele sunt semnate de acționarul cu 10% este suficient să ascundă beneficiarul real, care deține în acte 90%”, a mai scris Gelu Diaconu.

Acesta spune că Tunaru a fost promovat, apoi, în funcția de vicepreședinte ANAF coordonator al inspecției fiscale, iar mai târziu a ajuns vicepreședinte al Curții de Conturi.

Gelu Diaconu spune că Dragnea ”neagă evidența” când spune că nu are nicio legătură cu Tel Drum, dar și că a reușit ”transferul unor active de zeci de milioane de lei în averea propriei familii”.

Ferma Salcia a fost cumpărată cu doar 800 de mii de lei, cu toate că avea stocuri de 14 milioane de lei, active de 9 milioane de lei și creanțe de încasat de încă 14 milioane de lei.