Fost ministru, despre protest: „Iohannis, îți place? Sunt cei care te-au votat”

Spiritele s-au încins repede la protestul Diasporei. Foto: Andreea Dogar

Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, îl întreabă pe președintele Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook, dacă îi place ce vede, referindu-se la incidentele din Piața Victoriei.

„Klaus Iohannis, îţi place? Sunt cei care te-au votat în 2014 şi, poate, te vor vota şi în 2019? Nu mă înţelege greşit. Nu e vorba de jandarmi, ci de cei care îi bat pe jandarmi. PS poate ne dai tu explicaţii de ceea ce fac protestatarii cu jandarmii”, a scris Liviu Pop pe contul său de Facebook.

Într-o intervenție la Digi24, Pop a spus că PNL și USR sunt vinovate de violențele de la protestul din Piața Victoriei.

„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă. Nu l-am înțeles nici pe președintele statului, care și-a permis să iasă cu mesaje împotriva jandarmeriei și nu l-am înțeles nici pe domnul președinte al partidului de opoziție pe care l-am auzit acum câteva secunde (Ludovic Orban – liderul PNL, n.r.) că ei or să dea asistență juridică. Poate îi dă și jandarmei de 20 de ani care a fost bruscată. Păcat că membrii PNL și USR care au fost aseară în Piață au uzat la (sic) forță împotriva jandarmilor”, a declarat Liviu Pop.
Pop a mai spus că el a văzut „câteva acțiuni a (sic!) protestatarilor împotriva jandarmilor”.
„Organizatorii mitingului, membrii PNL și USR, conducerea partidelor care au spus că vor participa membrii lor în piața…sunt direct responsabili de această acțiune a protestatarilor violenți”, a mai spus senatorul PSD, potrivit căruia „ultrașii” au venit în Piața Victoriei la îndemnul formațiunilor de opoziție.

Aseară, președintele a condamnat intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei din Capitală.

„Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei.

Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris președintele Klaus Iohannis.

În jur de 100.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva Guvernului Dăncilă și a coaliției PSD-ALDE. Pe tot timpul serii au fost mai multe clinciuri între jandarmi și câțiva participanți la mitinguri violenți. Aceștia nu au fost eliminați din rândul celor care protestau pașnic.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.