Ford oferă o reducere de până la 7.500 de euro celor care renunță la mașina Diesel

FOTO: Ford
FOTO: Ford

Grupul american auto Ford a început o campanie prin care le oferă șoferilor britanici o primă consistentă dacă renunță la cele mai poluante autovehicule.

De pe 1 septembrie și până la sfârșitul anului, Ford le acordă posesorilor de automobile diesel un discount de 4.000 de lire, aproximativ 4.500 de euro, și 7.000 de lire pentru o camionetă. Condiția este să-și înlocuiască modelele mai vechi de opt ani cu modele noi.

Orice autoturism sau camionetă produsă de orice constructor și înregistrată înainte de 31 decembrie 2009 este eligibilă pentru acest program.

„A venit timpul ca industria auto să răspundă. Sunt aproximativ 15 milioane de vehicule vechi pe care le vizăm și înlocuirea acestora va avea un efect pozitiv imediat asupra calității aerului”, a declarat președintele Ford Britain, Andy Barratt.

În Marea Britanie sunt cele mai multe vehicule diesel din Europa, potrivit unui raport. Luna trecută, guvernul britanic s-a alăturat Franței și a anunțat că până în 2040 va interzice vânzarea autoturismelor cu motoare cu combustie.

Miniștrii britanici vor prezenta un fond de finanțare de până la 255 milioane de lire sterline, pentru a sprijini autoritățile locale în combaterea emisiilor autovehiculelor diesel, ca parte a unui pachet de 3 miliarde de lire sterline pentru îmbunătățirea calitătii aerului din Marea Britanie.

Guvernul va publica și o strategie pentru aerul curat, cu doar câteva zile înainte de expirarea unui ultimatum al magistraților de la Înalta Curte.

Activiștii susțin că aceste măsuri sunt promițătoare, dar guvernanții nu au prezentat pentru moment mai multe detalii. Justiția a cerut miniștrilor să realizeze noi planuri pentru combaterea nivelurilor ilegale de dioxid de azot din aerul respirat de milioane de cetățeni britanici în orașele aglomerate din Marea Britanie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.