Ford angajează 1700 de români. Care sunt condițiile

FOTO: Nerivill/Pixabay.com
FOTO: Nerivill/Pixabay.com

Divizia Ford din România va recruta 1.700 de persoane pentru a face față producției celui de-al doilea model pe care îl va produce la uzinele din Craiova. Pentru a avea mai mult succes, reprezentanții companiei s-au întâlnit cu primarii din 30 de localități din Dolj.

Ford caută persoane care să locuiască la o distanță de maxim 35 de kilometri de Craiova. Compania promite că va deconta o parte din cheltuielile de transport, va acorda tichete de masă, dar și sporuri în funcție de secția în care vor lucra.

Ford România a anunţat în luna mai că va produce un nou model în uzina de la Craiova, unde se fabrică în acest moment SUV-ul EcoSport. „Ford confirmă o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi adăugarea unui număr de 1.500 de locuri de muncă dedicate producţiei unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova.

Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport şi motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova”, a informat Ford printr-un comunicat de presă.

Mai multe detalii despre noul model și data de start a producției vor fi confirmate în curând.

„Această nouă investiţie confirmă continuarea evoluţiei gamei noastre de modele interesante produse în Europa şi subliniază totodată transformarea complexului de producţie de la Craiova.

Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producţie este o dovadă clară a flexibilităţii operaţionale a fabricii de la Craiova şi reflectă parteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali şi cu membrii comunităţii”, afirma preşedintele şi CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Steven Armstrong.

În acest moment, Ford a devenit cel mai mare angajator din județul Dolj, cu peste 4.400 de salariați.

FOTO: Nerivill/Pixabay.com