„Foița”, metoda folosită din nou de hoți

FOTO: Kalhh/Pixabay.com
FOTO: Kalhh/Pixabay.com

Polițiștii au fost chemați la jumătatea acestei săptămâni să ridice probe de la o locuință spartă de hoți în Sectorul 4 al Capitalei. Părea o metodă nouă folosită de spărgători, însă au constatat că s-au mai întâlnit cu acest mod de operare.

Este vorba despre metoda „Foița”. Potrivit polițiștilor, infractorii folosesc niște chei potrivite pe care le înfășoară în foițe de aluminiu subțiri, astfel preiau forma butucului, iar prin forțare pot să deblocheze intrarea în locuință.

Polițiștii au reușit să-i și prindă pe autorii spargerii. Aceștia sunt recidiviști și au fost opriți chiar când se pregăteau să scape de lucrurile pe care le-au furat.

E vorba de doi hoți, care au fost opriți în trafic de oamenii legii, iar în mașina lor au fost descoperite, pe lângă bunurile furate, și intrumente care puteau fi folosite pentru forțarea butucilor ușilor. Cei doi au fost arestați pentru 30 de zile și riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 ani și 7 ani.

Datele polițiștilor arată că în 30% din cazuri victimele s-au împrietenit cu infractorii înainte de a fi jefuiți.

FOTO: Kalhh/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.