Focar de COVID-19 la Mănăstirea Putna. 31 de călugări s-au îmbolnăvit

putna mănăstire
Foto: ValeaPrutului / pixabay.com

31 de călugări de la Mănăstirea Putna au fost confirmați pozitiv la COVID-19, relatează publicația locală „Obiectiv de Suceava”.

După ce au fost diagnosticați, în noaptea de joi spre vineri, călugării au fost transportați de mai multe echipaje ale Ambulanței la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul Manuela Trifan, a declarat pentru sursa citată că întreaga comunitate de la Putna a fost testată, iar cei 31 călugări aduși la Spitalul Județean nu au forme grave ale bolii.

Testarea întregii comunități de la Mănăstirea Putna a fost decisă săptămâna trecută, după ce un bărbat care locuia în mănăstire a murit, iar conducerea DSP Suceava a început o anchetă epidemiologică.

De asemenea, pe 5 mai, un călugăr de la Putna, în vârstă de 52 de ani, bolnav de COVID-19, a fost transferat cu un elicopter la Institutul ”Matei Balș” din cauza stării grave în care se afla, mai relatează „Obiectiv de Suceava”.

Suceava a ieșit din carantină

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat în seara zilei de miercuri, 13 mai, că Suceava și zona limitrofă ies din carantină.

„Începând cu publicarea în Monitorul Oficial, din această seară, se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele 8 comune: Adâncata, Salcia, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”, a anunțat Marcel Vela.

„Aș dori să mulțumesc compatrioților din județul Suceava pentru efortul, dăruirea și implicarea lor din această perioadă, când prin tot ceea ce au făcut au avut grijă de sănătatea celor dragi și i-au protejat pe ceilalți cetățeni din zonele limitrofe și din toată țara. Sunteți eroii noștri, sunteți niște învingători, și pentru toate acestea vă mulțumesc din suflet”, a mai spus el.

Județul Suceava este cel mai afectat de pandemia de coronavirus. Până joi, 14 mai, aici s-au înregistrat 3.370 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 (adică 20% din numărul total de cazuri la nivel național).

Foto: ValeaPrutului / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.