Focar de coronavirus la o mănăstire. Două maici sunt internate în spital

Mănăstirea Galata Iași FOTO: La Iași/Facebook
Mănăstirea Galata Iași FOTO: La Iași/Facebook

Un focar de coronavirus este la mănăsătirea de maici Galata, din Iași. Direcția de Sănătate Publică transmite că 9 din cele 18 maici au fost infectate cu coronavirus. Două dintre ele sunt internate, cu forme medii, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Mănăstirea Galata se află în orașul Iași, însă este mai retrasă, pe un deal. Potrivit Libertatea.ro, reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au spus că focarul a pornit de la o maică, care părea că este răcită. A văzut că este pozitivă la coronavirus după ce a făcut test.

Reprezentanții Bisericii mai spun că maicile nu a fost în străinătate și nu se știe care a fost contactul. Ies din mănăstire doar la cumpărături pentru aprovizionare, iar enoriașii vin în principal la slujbe. Niciuna din maicile care sunt confirmate pozitiv nu ar fi vaccintă.

În Iași au apărut primele restricții. În localitățile Ceplenița și Răchiteni s-a depășit rata de incidență de 2 cazuri la mia de locuitori. Potrivit Prefecturii Iași, în cele două localități, activitatea în baruri, cluburi, discoteci şi a operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă în intervalul orar 5:00 – 2:00 fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De asemenea, evenimente precum nunță sau botezuri, vor putea fi organizate cu participarea a 150 de persoane în exterior și 100 în interior.

FOTO: La Iași/Facebook