Focar de coronavirus la o biserică

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

Trei preoți și o angajată ai bisericii Greci din Buzău au fost confirmați cu coronavirus. Este vorba despre primul focare de coronavirus dintr-o biserică din Buzău. Un alt preot din localitatea Sărulești a mai fost confirmat până acum cu coronavirs, fiind externat după ce s-a vindecat.

În Buzău au fost raportate luni 26 de cazuri noi de coronavirus, la pacienți cu vârste între 11 luni și 73 de ani.

În luna aprilie, un preot din comunitatea lipovenească a fost confirmat cu COVD-19, după ce a mers cu molifta, din casă în casă. Alarma s-a dat după ce s-a aflat că preotul de rit vechi, doi dascăli și cloportarul au fost prin casele enoriașilor, chiar dacă ordonanțele militare de atunci interziceau acest lucru.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Teofan, a murit de coronavirus. A fost adus de la Suceava la București cu un elicopter SMURD, în data de 20 aprilie. Era în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, fiind internat la Institutul „Matei Balș”.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea sa s-a agravat și a suferit complicaţii pulmonare.

Medicii l-au tratat pe ÎPS Pimen cu diferite scheme de tratament, în care a fost şi Remdesivirul, un tratament care a dat rezultate foarte bune în cazul mai multor pacienţi din SUA.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.