Florin Pandele, primarul din Voluntari, și-a anunțat candidatura la prezidențiale

Cristinel Dăncilă (dreapta), alături de soția sa, Viorica, Gabriela Firea și Florin Pandele. FOTO: Antena3.ro
Cristinel Dăncilă (dreapta), alături de soția sa, Viorica, Gabriela Firea și Florin Pandele (stânga). FOTO: Antena3.ro

Florin Pandele, primarul oraşului Voluntari și soțul Gabrielei Firea, a anunțat că va candida la președinția României.

El a făcut anunțul joi, 30 mai, în cadrul emisiunii „Punctul culminant” de la RomâniaTV. El a mai spus că va candida ca independent.

„Astăzi m-am hotărât, e Brâul Maicii Domnului în Voluntari, să îmi anunț candidatura la prezidențiale, ca independent. Sunt primar de 19 ani. Știu ce vor spune. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, să trăiască într-o țară liberă, nu în una în care este instaurată teroarea. Îmi doresc ca peste dumneata să nu intre un individ, în casă, care spune că este vectorul de imagine al democrației în România”, a spus Florin Pandele la România TV.

„Am vorbit cu Gabi (n.r. – Gabriela Firea) şi i-am spus că voi candida la alegerile prezidenţiale. M-a întrebat dacă sunt sigur că asta vreau şi i-a spus că da. Vreau să candidez”, a mai spus el.

Primarul orașului Voluntari a declarat că nu mai are încredere în instituțiile statului, motiv pentru care trebuie făcut ceva pentru a schimba situația în care se află România.

„Gabi nu şi-a dorit şi nici nu-şi doreşte să candideze. M-a determinat starea în care se află familia mea. E inadmisibil să nu am siguranţă, să nu avem siguranţă”, a continuat Florin Pandele.

El a vorbit și despre starea de sănătate a Gabrielei Firea, care ocupă funcția de primar al Bucureștiului: „Eu de opt luni de zile dorm câteva ore pe noapte. Îmi păzesc soţia şi mă trezesc şi mă uit la ea”.

Florin Pandele a dat vina pe Liviu Dragnea, care ar fi „terorizat-o” pe Gabriela Firea: „Gabi şi-a pierdut sănătatea, mare parte din sănătate, de când este primar general. Şi, în primul rând, cauza principală sunt atacurile care au venit din partea echipei ei. Gabi a fost abandonată (…) Nu am fost de acord absoluit deloc cu ce a făcut. A terorizat-o pe Gabi (Liviu Dragnea – n.r.)”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.