Florin Iordache, de la ministrul ”altă întrebare” la parlamentarul ”mu*e”: ”Am mâinile ridicate, care e problema?”

Florin Iordache și gestul său obscen din Parlament. Foto: Captură YouTube

Florin Iordache, vice-președintele Camerei Deputaților, și-a ridicat ambele degete mijlocii de la mâini în plen, după ce au fost votate două legi controversate din domeniul Justiției.

”Am mâinile ridicate, care e problema?”, s-a răstit Iordache la ziariștii care îl chestionau pe tema gestului său. Ministrul ”altă întrebare”, sintagma celebră pe care a repetat-o obsesiv în ajunul controversatei Ordonanțe 13, a devenit azi parlamentarul ”mu*e”.

”E un gest normal”, a mai spus Florin Iordache.

După ce a explicat de la tribuna Parlamentului, președintele comisiei speciale pentru legile Justiției le-a arătat gesturi obscene deputaților din Opoziție, care au răspuns cu aplauze.

”Modul în care România a acționat sunt niște norme normale”, a mai spus Florin Iordache, fostul ministru al Justiției și unul dintre principalii ”reformatori” ai legilor Justiției, atât de contestate în cel mai recent Raport MCV.

”Am avut astăzi două legi importante, au fost adoptate cu un număr suficient de voturi, credem că sunt necesare. Nu cred că Parlamentul României trebuie tratat ca un Parlament de mâna a doua. Nu există nicăieri în lume să se ceară printr-un astfel de raport să fie oprite sau abrogate niște legi”, a mai declarat Iordache, omul care și-a început cariera politică la Caracal.

În fapt, parlamentarii au votat că unele pedepse cu închisoarea, chiar și pentru corupție, pot fi făcute de acasă, plus alte beneficii în favoarea infractorilor.

„Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisia Europeană! Vrem să fim independenți, vrem să decidem potrivit Constituției, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alții!” a mai bâlbâit parlamentarul ”mu*e”.