Florin Cîțu: ”Hai să respectăm noile măsuri!”

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a făcut un nou apel la respectarea regulilor de protecție în fața epidemiei de COVID-19, reînnoind și îndemnul la vaccinare.

Într-o postare pe Facebook, premierul a scris că două milioane de oameni vor fi vaccinați anti-COVID până la finalul lunii martie, în România.

”În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinați cu prima doză. Sunt veștile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecție. Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii”, a scris Cîțu pe rețeaua de socializare.

”Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creșterea numărului de infectări și să îmbunătățim situația din spitale.

Depinde doar de noi să revenim la normalitate!”, a completat prim-ministrul României.

Situația epidemiologică națională nu este una foarte bună în acest moment. Secțiile de Terapie Intensivă sunt pline până la refuz, iar numărul de teste pozitive este la cel mai înalt nivel din acest an.

În acest context, Guvernul a introdus măsuri mai aspre în perioada următoare, în localitățile cu o rată mai ridicată a infectării. Carantina de noapte va începe, în acele zone, de la ora 20.00, iar activitățile comerciale vor fi sistate la ora 18:00.