Florin Cîțu: ”Dorim să construim spitale noi”

florin cîțu premier
Sursa: gov.ro

Aflat în prima sa vizită de lucru ca premier, la Focșani, liberalul Florin Cîțu a spus că ”emblema, eticheta, ștampila acestui Guvern va fi: Dorim să construim spitale noi!”

Într-o scurtă declarație de presă făcută în Vrancea, Florin Cîțu a spus că vor fi alocate fonduri pentru ridicarea de noi spitale prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență.

”Am pornit cam cu aceeași idee pe care o avem și la buget, facem reformă, dar reforma trebuie să se vadă în investiții. Veți vedea că resursele alocate în acest Plan Național de Reconstrucție și Reziliență se concentrează pe proiecte de investiții. România a rămas în urmă la investiții în infrastructură. Cred că cel mai important lucru și sigur va rămâne emblema, eticheta, ștampila acestui Guvern – dorim să construim spitale noi. Nimeni nu a mai făcut acest lucru în 30 de ani”, a declarat premierul la Focșani.

”Sunt în România spitale care pot fi finalizate până în 2026. Aceasta e singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinim, ca spitalele pe care le vom face să fie finalizate până în 2026, deci să poată să fie finalizate până în 2026. Şi, de aceea îi rog pe toţi ceilalţi care au proiecte de spitale noi în comunităţile lor, dacă pot fi finalizate până în 2026, trebuie să le includem în acest Plan de Reconstrucţie şi Rezilienţă”, a mai declarat Florin Cîţu.

Liberalul a vorbit și despre metodele de finanțare a viitoarelor investiții, ținând să reasigure că nu vor fi introduse taxe noi.

”Toată lumea ne întreabă cum putem să facem această reducere a deficitului până în 2024, de la 9,8% la 3%. Am tot văzut în spațiul public că se încălzește o ciorbă ma veche, asta cu taxele. ​Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care dinamica economiei e sub potențial e sinucigaș, sau să crești taxe”, a completat Cîțu.