Florentina Mirică și-a depus candidatura pentru șefia DNA

florentina mirică
Foto: romaniatv.net

Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), este primul procuror care şi-a depus candidatura la conducerea DNA, anunță Digi24.ro.

De altfel, luni, 23 iulie, este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Procurorul DNA Florentina Mirică instrumentează în prezent dosarul CNAS, în care sunt vizaţi 90 de funcţionari ai Casei de Asigurări de Sănătate, oameni de afaceri şi firme din domeniul îngrijirii la domiciliu pe motiv că au fraudat Casa de Asigurări, decontând servicii fictive.

Fraudă uriașă descoperită în sănătate. DNA a trimis în judecată 90 de inculpați

Ei au fost trimişi în judecată pe 13 iulie.

Cine este Florentina Mirică

Florentina Mirică a fost numită în anul 2014 de Laura Codruţa Kovesi la conducerea Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA.

Potrivit publicației go4media.ro, Florentina Mirică este considerată un procuror apropiat de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Mirică a lucrat inițial la parchetul Buftea, dar a plecat de acolo după ce l-a denunțat pe fostul său șef, Nelu Carpen. Acesta a fost condamnat definitiv în 2014 de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupţie.

Florentina Mirică a lucrat apoi la parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar în 2010 a venit la DNA.

Florentina Mirică a instrumentat mai multe dosare de magistrați acuzați de corupție, dar și pe cel al fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, și pe cel al lui Petre Tobă, fostul șef al Poliției Române.

Mirică a fost anchetată de Inspecția Judiciară deoarece ar fi dezvăluit numele unui denunțător dintr-un dosar. În iunie 2018, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis să respingă acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Florentinei Mirică.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.