Bătrâna care a găsit la gunoi o geantă cu 20.000 de lei. Cui aparțineau banii

floarea drăgan geantă cu bani 20.000 de lei gunoi
Foto: Diana Frîncu / adevarul.ro

Floarea Drăgan, o bătrână în vârstă de 81 de ani din comuna prahoveană Păuleşti, a găsit la un tomberon de gunoi din localitate o geantă plină cu bani. În total, în geantă erau 20.000 de lei, iar banii erau darul primit de un cuplu de tineri la nuntă, relatează „Adevarul”.

Din greșeală, tânăra recent căsătorită aruncase la gunoi banii primiți de la invitați.

Când a trecut pe lângă pubelele ecologice instalate în localitate, Floarea Drăgan a observat că cineva renunţase la mai multe lucruri care puteau fi recuperate. Atunci a văzut o traistă care nu părea veche sau ruptă. A deschis-o chiar lângă pubela unde fusese aruncată şi atunci a văzut banii.

”Era un teanc mare. Nici n-am ştiut câţi erau. Mulţi oricum. Am luat teancurile şi aşa cu banii în mână m-am dus acasă. Nici eu şi nici nora mea nu am putut să-i numărăm. Abia când a venit fi-miu am pus aşa teancuri de zece milioane şi i-am numărat. Erau două sute op’şpe milioane. M-am gândit eu că cineva a aruncat geanta şi n-a ştiut ce este acolo. Fi-miu mi-a zis să nu mă ating de bani că e suma prea mare. Poate dacă erau aşa cinci milioane, zece milioane, hai, dar suma asta aşa era prea mult. Ce să facă o babă ca mine cu atâţia bani? I-am cerut telefonul lui fi-miu şi l-am sunat pe Marus. Marus este şeful de post d-aici din comună. A trimis o fată şi a făcut proces verbal”, a povestit pentru sursa citată Floarea Drăgan, care are o pensie de doar 500 de lei.

Ulterior, cei doi tineri care au aruncat din greşeală geanta în care se aflau banii primiţi în dar la nuntă au vizitat-o pentru a-i mulţumi.

”Mi-au adus suc, mi-au adus prăjituri şi mi-au dat şi mie cinci milioane drept mulţumire că i-am ajutat. Au avut noroc cu mine. Dacă îi găsea altcineva nu ştiu dacă îi mai primeau înapoi. Banii ăştia erau ai copiilor şi la ei trebuia să se întoarcă. Asta le-a rămas lor de la nuntă, cu ăştia pornesc ei în viaţă ”, a mai spus Floarea Drăgan.

Un român, lăudat în presa din Anglia pentru ceea ce a făcut: este un „șofer de taxi erou”

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.