Fiul ministrului Justiției i-a raportat pe Facebook pe studenții care protestau împotriva modificării codurilor

protest studenți iași
Foto: Facebook

Alex Toader, fiul ministrului Justiției Tudorel Toader, a raportat pe Facebook protestul studenților la Drept din Iași care și-au arătat nemulțumirea față de modificarea codurilor penale.

Evenimentul organizat de studenții la Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit „report” pe un grup de Facebook de la Alex Toader, fiul ministrului Justiției. Studenții au prezentat și o imagine care arată acest lucru.

Studenții ieșeni au protestat miercuri, 20 decembrie, pe holurile universității. Ei și-au arătat nemulțumirea față de modificarea Codului penal, a Codului de procedură penală și față de noile legi ale justiției.

Studenții s-au legat la ochi cu banderole negre și au adus afișe cu diferite mesaje:

„Dragi profesori, spuneți adevărul!”
„Toader Tudorel, nu ne eşti model!”,
„Nu vrem republică infracțională”,
„Studenții ieșeni sunt solidari cu judecătorii, procurorii și auditorii de justiție”,
„Vă consultați cu analfabeții (din Parlament), dar nu cu studenții!”,
„Ţara se cheamă poporul iară nu tagma jefuitorilor – Tudor Vladimirescu”.

„Protestul este de asemenea o formă de solidarizare cu protestele judecătorilor, procurorilor și auditorilor în justiție. Participanţii la protest au adus la manifestaţie Codul de Procedură Penală din 1864 precum şi Constituţia din 1923 care să le servească drept exemplu de bună practică parlamentarilor fără cultură juridică dar care se întrec în modificări legislative de inspirație totalitară, pe care actualul Ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, le acceptă tacit sau expres, ignorând rigoarea academică a unei astfel de dezbateri fundamentale pentru societatea românească şi prestigiul primei universităţi din România unde este şi rector ales”, au arătat organizatorii.

„Suntem profund revoltaţi de faptul că domnul Ministru al Justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, susține modificarea politicii și legislației penale a Statului Român într-un sens străin și total contrar principiilor de drept și logicii, precum și a valorilor, noțiunilor și cunoștințelor transmise de profesorii Facultății de Drept. Totodată, tragem un semnal de alarmă față de tăcerea suspectă a cadrelor didactice din Facultate și față de reținerea lor de a comenta și dezbate în spațiul public propunerile de modificare a Codului Penal, a Codului de Procedură Penală și a legilor justiției”, a declarat Silvian-Emanuel Man, preşedintele Ligii Studenților Iași.

protest studenți drept iași
Foto: Facebook
protest studenți drept iași
Foto: Facebook
protest studenți drept iași
Foto: Facebook

protest studenți drept iași
Foto: Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.