Fiscul vrea să știe totul despre nunta ta: Cine ți-a cântat, cine te-a pozat

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

ANAF a început să trimită scrisori persoanelor proaspăt căsătorite în care le cere acestora să declare câți bani au cheltuit cu nunta, cu restaurantul, cu fotograful, cu preotul sau cu formația muzicală.

Potrivit profit.ro, persoanele care s-au căsătorit trebuie să declare, într-un formular, ce relații economice au avut cu firmele sau persoanele fizice autorizate și alte persoane, care le-au furnizat servicii la nuntă.

Fiscul nu cere, însă, doar date financiare, ci și nume de persoane/firme, numere de telefon și adrese. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

ANAF dorește, prin această acțiune, să depisteze posibilele cazuri de evaziune fiscală în cazul restaurantelor, fotografilor sau formațiilor muzicale.

Iată cum arată solicitarea ANAF pentru nuntași:

„Vă solicităm informații despre persoane fizice/Întreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Familiale/ Societăți Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile economice sau juridice pe care le-ați avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea căsătoriei civile și religioase. În sensul celor de mai sus, completați delcarația alăturată, cu privire la persoane/ societăți/ nr telefon/ adrese identificare/ intermediari/ orice alte date pe care le cunoașteți/ dețineți privind: formație muzicală; locație eveniment; servicii foto-video;”

Declarațiile pe care le dau persoanele căsătorite intră sub sancțiunea faptei de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul penal.

Chiar și așa, persoanele fizice nu au obligații în ceea ce privește păstrarea unor documente privind eventualele tranzacții cu firme, PFA sau oricine altcineva.