Fișa medicală pentru permisul auto, obligatorie sau nu?

Fisa medicala este un document necesar celor care vor sa obtina un permis auto, sau sa isi schimbe permisul, din varii motive. Cu toate acestea, multi nu stiu ca acest document este indispensabil, de aceea sunt pusi in situatii dificile, cand constata ca le lipseste fisa medicala.

Din acest motiv, consideram ca este necesar sa clarificam acest subiect, pentru a veni in sprijinul celor interesati. Este fisa medicala pentru permisul auto obligatorie? Care sunt cazurile in care acest document este necesar?

Pentru inceput, trebuie sa stii ca acest document este un certificat, emis doar de o unitate medicala autorizata, ce specifica daca o persoana care solicita un permis auto este apta, din punct de vedere medical, pentru a conduce un autovehicul.

Care sunt cazurile in care fisa medicala pentru permisul auto este obligatorie ?

Acest document nu trebuie sa lipseasca din dosarul tau atunci cand soliciti un permis auto cu o noua valabilitate. Facem referire aici la dosarele depuse in vederea obtinerii pentru prima data a unui permis auto, sau pentru inlocuirea unui permis de conducere expirat.

Cu toate acestea, exista cazuri in care nu este necesara o fisa medicala pentru a obtine un permis auto:

– In cazul in care permisul a fost pierdut;

– In cazul in care a fost furat;

– Daca permisul a fost deteriorat;

– Atunci cand titularul si-a schimbat numele.

Ce acte sunt necesare pentru a obtine o fisa medicala permis auto?

Pentru obtinerea acestui document, va trebui sa te prezinti la o clinica medicala autorizata avand asupra ta urmatoarele acte:

– Buletin / Carte de identitate

– Fisa de scolarizare – in cazul celor care urmeaza scoala de soferi

– Ochelari de vedere (daca este cazul)

– Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie

– Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet)

Trebuie, de asemenea, sa tii cont de faptul ca fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii.

Cum se poate obtine usor si rapid fisa medicala pentru permisul auto?

Pentru a obtine sau a reinnoi permisul de conducere, apeleaza cu incredere la StandardMed. Aceasta este o clinica acreditata, situata in centrul Bucurestiului, care ofera cel mai bun raport calitate-pret pentru fisa medicala permis auto, alaturi de punctualitate si profesionalism.

Astfel, pentru doar 125 de Lei, vei obtine fisa medicala pentru permisul auto rapid si usor, in doar o ora si jumatate! In situatia in care acest interval este depasit, ti se va restitui 50% din suma platita.

Astazi, timpul inseamna bani, de aceea nu este recomandat sa ne pierdem ore in sir pe holurile clinicilor de stat sau la cozile interminabile de la ghisee. Din acest motiv iti oferim cea mai buna solutie, care sa te ajute sa economisesti atat timp cat si bani! Fa-ti programarea telefonic sau online si vino si tu la StandardMed pentru a obtine fisa medicala pentru permisul auto!