Firea vrea să le dea bani taximetriștilor ca să-și cumpere mașini noi

FOTO: GreatNews.ro
FOTO: GreatNews.ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să să le dea bani taximetriștilor care au autorizații eliberate de Primăria București ca să-și cumpere mașini noi, mai puțin poluante.

Prin programul „Rabla pentru taximetriști” se oferă un voucher de 3.000 de euro celor care își casează mașina și își iau una cu normă de poluare Euro 6, non-diesel, hibridă sau electrică.

Potrivit proiectului care urmează să fie supus la vot în Consiliul General, programul ar urma să dureze doi ani, până în 2021, și să fie distribuite 3.000 de eco-vouchere.

„Acordarea de eco-voucher se va face în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, la cerere, o singură dată pentru un transportator autorizat care deține o autorizație taxi/un număr de autorizații taxi eliberate de Autoritatea de Autorizare din cadrul Primăriei Municipiului București, pe perioada de valabilitate a acesteia/acestora. Eco-voucherul nu este transmisibil și are termen de valabilitate 6 luni”, se arată în proiectul anunțat de primarul Firea.

În referatul de aprobare scrie că prin acest program se „propune o măsură de eliminare a factorului poluant din Municipiul București reprezentat de activitatea de transport persoane în regim de taxi desfășurată de către transportatorii autorizați cu autovehicule foarte vechi, respectiv o acțiune concretă a autorităților publice în vederea îndeplinirii cerințelor Uniunii Europene”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.