Firea vrea referendum. „Dragnea nu este regele României și patronul țării”

Foto: Youtube

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a atacat din nou pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe subiectul alocării bugetului pentru administrațiile locale. Firea a spus despre președintele partidului din care face parte că „nu este regele României și patronul țării” și a cerut să se facă un referendum.

„Banii nu sunt ai lui. Sunt ai bucureștenilor. (…) Îl invit să declanșăm un referendum în București, să vedem cum vor bucureștenii să fie cheltuiți banii”, a declarat primarul general.

Primarii s-au întâlnit ieri cu Liviu Dragnea pentru a discuta despre numulțumirile cu privire la propunerea de alocare bugetară venită de la Guvern. După 3 ore de discuție, cele două părți nu s-au pus de acord.

„Nu ne-am înțeles. Cel mai dureros este că cifrele, care sunt cifre, pentru unii arată ceva, pentru alții altceva. Sunt pierderi masive pentru municipii. (…) Azi, în partea finală, domnul Dragnea a zis: ce aţi vrea să facem? Cum să închidem cifrele? Vorbiţi cu Finanţele, că nu se închid cifrele. Nu se închid cifrele, trebuie să fim sinceri.

N-a avut nicio lacrimă în momentul în care colegi primari spuneau: domnule preşedinte, uitaţi, au crescut cheltuielile sociale, pe subvenţia termică, la gaz, cheltuielile de la şcoli şi noi trebuie să le plătim. Dl Dragnea a spus: eu sunt bucuros că v-au crescut veniturile şi punct”, a spus, la Digi24, Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a declarat că veniturile primăriilor vor scădea. „Domnul Dragnea a venit să ne înveţe altă matematică, nu cea pe care o ştim din clasa a treia, şi să ne explice cum nouă ne cresc veniturile, dar în realitate ele scad. Noi, primăriile, avem cheltuieli suplimentare pe lângă cele sociale, tot din decizii adoptate de guvern: de exemplu, majorarea salariilor în construcţii”, a spus și primarul din Ploiești, Adrian Dobre.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.