Firea, tot mai singură înainte de alegeri: După Victor Ponta, a abandonat-o și Robert Negoiță

FOTO: Facebook/Gabriela Firea
FOTO: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea (PSD), a reacționat virulent la decizia lui Victor Ponta de a trimite candidați, din partea Pro România, la alegerile locale din Capitală.

”Eu l-am susţinut pe domnul Ponta la prezidenţiale, deşi eram însărcinată. Am muncit până în ultima zi. Trag şi acum pentru lucruri pe care le-am spus atunci, la iniţiativa echipei de comunicare şi de marketing politic. Trei săptămâni am suferit de parcă ar fi fost un membru al familiei mele când nu a ieşit preşedinte”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3, potrivit Adevărul.

Normal ar fi să lucrăm împreună pentru cetăţeni şi negocierea pentru susţinerea la locale să fie una corectă”, a mai adăugat primarul general al Capitalei, care l-a pierdut recent și pe Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, acesta anunțând că nu va mai candida pe lista PSD.

„După aproape 20 de ani de când am început aventura politică, dedicându-mi toate energiile şi priceperea unui partid de a cărei ideologie m-am simţit întotdeauna cel mai apropiat, a venit astăzi momentul să închei acest capitol. Anunţ public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă. Despre motivele acestei decizii previzibile am tot vorbit, dar o să le punctez încă o dată pe scurt: în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri şi revolte în calitate de membru PSD. Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfinţit dictatura absolută a unui individ ce a adus şi promovat în conducerea PSD-ului multe nulităţi, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin şi de a asculta cu sfinţenie comanda <Stăpânului>”, a scris pe Facebook, Robert Negoiţă.

Negoiță a avut, însă, numai cuvinde de laudă despre Marcel Ciolacu, președintele interimar al unui partid infestat de ”paraziți”.

”Din nefericire, în acest moment, nu cred că-ţi dai seama de forţa şi de perenitatea acestor căpuşe însetate de sânge, putere şi întuneric, ce parazitează partidul. Îţi apreciez dorinţa de a încerca reformarea acestui partid şi vocaţia de Don Quijote. Dar îmi rezerv dreptul ca, în acest moment, să nu îţi fiu Sancho Panza în această luptă, cred eu, cu morile de vânt. Nu te supăra pe mine”, a mai scris primarul Sectorului 3, unde trăiesc aproape o jumătate de milion de bucureșteni.

Gabriela Firea este dominată în sondajele de opinie de Nicușor Dan, omul susținut de PNL și USR, înaintea alegerilor locale. Dacă în urmă cu patru ani, fosta vedetă TV s-a impus categoric în fața lui Nicușor Dan, de această dată se pare că neobositul activist are șanse mult mai bune să câștige.