Firea și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD București

ciolos
Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook

15:35. În aceste momente, în Comitetul Executiv al PSD, i s-a cerut Gabrielei Firea să renunțe și la celelalte funcții pe care le are în partid, printre care cea de vicepreședinte la nivel național și lider al social-democraților la filiala Ilfov.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că și-a depus demisia de la conducerea PSD București. Decizia acesteia vine după ce aseară, într-o întâlnirea neoficială a șefilor PSD, s-a decis retragerea sprijinului politic pentru primarul Bucureștiului.

„Este regretabil faptul că deja știm ce se va întâmpla în ședință, iar aceasta nici nu a început. Nu este democratic, nu este statutar ca înainte de a se dezbate o anumită situație în Comitetul Executiv să se dezbată informal în birouri, în restaurante, în incinte”, a spus Gabriela Firea înainte să intre la ședința Comitetului Executiv al PSD.

Firea a mai spus că a demisionat din calitatea de președinte interimar al PSD București ca formă de protest pentru că timp de doi ani au fost blocate mai multe proiecte de către președintele partidului, Liviu Dragnea.

„O poziție interimară nu poate să dureze doi ani, așa cum mi s-a întâmplat mie. Acum îmi dau seama că a fost un plan, nu tocmai prietenos, și să încerce cu organizația PSD București ceea ce a încercat – și în altă parte a reușit – să conducă pe principiul „dezbină și stăpânește”, a mai spus ea.

Aceasta a mai spus că Dragnea „s-a ocupat să-și lichideze adversarii din interiorul partidului”.

„Dacă domnul Dragnea ar fi depus atâta energie cum a depus pentru a mă lichida pe mine din punct de vedere politic, probabil că am fi avut acum deja la stadiu de fundație și spitalele regionale, și finalizate autostrăzile.

Dar cum acestea sunt rămase în urmă, e explicabil. Domnia sa s-a ocupat să-și lichideze, culmea, adversarii din interiorul partidului, dar care nu erau adversari, așa i-a numit domnia sa, erau de fapt oameni cu maturitate, cu responsabilitate, care au dorit să pună pe primul plan interesul cetățeanului și mai apoi disciplina de partid”, a mai spus Gabriela Firea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.