Firea o atacă dur pe Dăncilă: „Chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”

Cristinel Dăncilă (dreapta), alături de soția sa, Viorica, Gabriela Firea și Florin Pandele. FOTO: Antena3.ro
Cristinel Dăncilă (dreapta), alături de soția sa, Viorica, Gabriela Firea și Florin Pandele (stânga). FOTO: Antena3.ro

Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, o atacă dur pe Viorica Dăncilă după ce Gabriel Oprea, fost ministru de interne și lider al formațiunii UNPR, a devenit vicepreședinte în Comitetul Executiv PSD, unde are și drept de vot.

„Vreau sa ma delimitez printre primii in mod public fata de nesocotirea opiniei majoritatii covarsitoare a romanilor si a colegilor din partid, prin impunerea intrarii in CEX, fara votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv ca acum nu mai conduc partide ci… sindicate. Resping ferm ideea ca as fi stiut asa ceva, ca as fi fost de acord! Eram in primul rand la CEX, in campania electorala, cand ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu cateva sindicate. Propunere votata in unanimitate. Nu s-a citit numele presedintilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit in viata mea -, nu s-a precizat ca devin automat vicepresedinti ai PSD si ca au drept de vot in BPN (Biroul Permanent Național – n.r.) si CEX, ca si cum ar fi fost votati in Congres de catre delegatii din toata tara”, a scris Gabriela Firea pe rețeaua de socializare Facebook.

„Sunt dezamagita ca incepem analiza prabusirii noastre cu un astfel de gest sfidator. Nu ne putem reforma si relua legatura cu simpatizantii nostri printr-o minciuna. Aud ca si alte persoane controversate se lipesc acum, in inghesuiala si nebagare de seama, de noi. Probabil vor sa ne ingroape definitiv! Ma delimitez categoric! Doamne, chiar vreti sa iesim pe usa din dos a istoriei?”, a mai comentat primarul capitalei.

Duminică seara, la sediul din Kiseleff al PSD a fost prezent și fostul ministru de interne Gabriel Oprea.

Întrebată de jurnaliști de ce a venit acesta la sediul PSD, Viorica Dăncilă a declarat că Gabriel Oprea este lider sindical, iar PSD a semnat un protocol de colaborare cu acesta. Prin acest protocol, fostul ministru de interne devine vicepreședinte în Comitetul Executiv Național al PSD și are și drept de vot.

În total, PSD a semnat protocoale de colaborare cu 5 sindicate, printre care CNSLR Frăția și Uniunea Militarilor și Polițiștilor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.