Firea cere reglementarea internetului: „Nu îl lăsăm aşa, la voia nimănui!”

Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook
Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar dori o „reglementare” a internetului, pentru că, după ce și-a preluat mandatul ar fi fost amenințată pe Facebook și pe email.

„Nu este prima dată când am primit astfel de ameninţări. La începutul mandatului mi s-a transmis că o să am eu probleme. Că mi se vor face dosare. Mi-au ameninţat familia şi copiii.

Legislaţia din România nu pedepseşte astfel de atitudini. Pe internet poţi ameninţa cu moartea, cu desfigurarea, cu bătaia. Nu să cenzurăm internetul, dar nici să nu îl lăsăm aşa la voia nimănui. Trebuie reglementat. (…)

După conferinţa de azi de la prânz după ce am anunţat că vom avea 400 de autobuze EURO 6 am primit mai multe ameninţări pe facebook şi pe e mail. Se revendica de ce o companie din Turcia a câştigat şi nu una din altă ţară. Primarul e ordonator principal de credite.

Am fost mirată de aceste lucruri. Primarul nu face parte din comisii de licitaţie. Ar însemna o încălcare a legii să obligi un primar să dea o licitaţie cuiva. E de domeniul fantasticului. Ne interesează legalitatea şi dacă sunt semne de întrebare.

Să vină instituţiile statului să verifice aceste licitaţii. Activitatea acestei comisii e mai mult decât legală. Au fost patru ofertanţi, doi din Turcia şi doi din Germania. O companie s-a descalificat în timpul procedurii. Au rămas trei companii. Să avem grijă cum mergem pe stradă că lucrurile nu vor rămâne aşa. Să avem grijă de familie şi copii. E o campanie de defăimare a mea. (…)

La finalul conferinţei au început să curgă aceste ameninţări. S-a spus că eu sunt vinovată de acest lucru. Voi face şi plângere. Am crezut că e o glumă după primul mesaj. S-au scurs orele şi s-au înteţit mesajele. M-a pus pe gânduri. Au folosit cuvinte de la periferia vocabularului, apoi ameninţări că o să văd eu ce o să păţesc pentru că am permis ca această companie să câştige licitaţia”, a declarat, luni, Gabriela Firea la România TV, potrivit adevarul.ro.

O replică a venit de la deputatul USR Claudiu Năsui, care spune că ar putea veni momentul în care să fie cenzurat internetul. „Se apropie momentul când se va propune un CNA al internetului. Cu licenţe pentru site-uri date de un comitet de „experţi” în internet. Cum să-şi deschidă toată lumea site aşa că vrea el?

Mai bine ne uităm, facem o analiză de nevoi şi vedem de ce site-uri e nevoie. După care dăm licenţe pentru exact acele site-uri. Astfel statul va garanta calitatea internetului. Va fi cel puţin la fel de bună ca cea a posturilor TV”, a reacția Claudiu Năsui, pe pagina personală de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.