Primăria București face un nou cadou bisericii: teren gratuit ca să ridice încă un lăcaș de cult

gabriela firea patriarh
Foto: Gabriela Firea Facebook / patriarhia.ro

Primăria București va da Bisericii Ortodoxe Române un teren în folosință gratuită pentru a construi acolo o nouă biserică. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul General al Municipiului București, anunță mediafax.ro.

Terenul respectiv are o suprafață de 149 de metri pătrați și se află pe strada Cernișoara din sectorul 6 al capitalei, în cartierul Militari. Terenul va fi dat în folosință gratuită Protoieriei Sectorului VI din capitală.

Din expunerea de motive publicată pe siteul primăriei rezultă că terenul a fost dat în folosință gratuită la solicitarea BOR.

„Prin adresele înregistrate la Registratura Primăriei Municipiului București (…) Arhiepiscopia Bucureștilor prin Protoieria Sector 6 Capitală cu sediul în Drumul Mănăstirea Văratec nr. 1-5, sector 6, a solicitat transmiterea în folosință gratuită a unui teren în suprafață de 149 mp, în vederea construirii unei biserici, întrucât în cartierul Militari există un număr de aproximativ 48.000 de familii de confesiune creștin-ortodoxă arondate unui număr de 6 unități de cult care sunt amplasate la o distanță mare una de cealaltă”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul general Gabriela Firea.

Hotărârea prevede că terenul este dat în folosință gratuită bisericii pe o perioadă de 49 de ani.

În situația în care în termen de 24 de luni de la data intrării în vigoare a hotărârii nu s-au început lucrările de investiții sau terenul nu este folosit conform destinației prevăzute (aceea de a se construi acolo o biserică), hotărârea se revocă.

Astfel de „cadouri” făcute de statul român Bisericii Ortodoxe nu sunt o noutate. O investigație publicată recent de jurnaliștii din cadrul proiectului „Să fie lumină” a arătat că o clădire pe care statul a oferit-o gratuit Episcopiei Severinului și Strehaiei pentru a desfășura în ea activități educative și sociale a fost transformată de biserică într-o afacere. Clădirea funcționează ca hotel și restaurant unde se organizează nunți și botezuri, iar pe terasa ei se vând băuturi alcoolice, deși scopul fixat prin lege ar fi trebuit să fie unul social-educativ.

4 COMENTARII

 1. Autorul acestor rânduri este greu de caracterizat, imbecil este prea puțin spus.
  145 metri pătrați oare cat înseamnă ? Și cui s-au dat ? Celor mulți (mil de oameni) ce au aceasta nevoie și plătesc impozite pe amaratele salarii și pensii. Și vine acest nenorocit autor de mâzgălituri și se spânzura de creierul ce ii lipsește

 2. Doamne ajuta! Respect maxim! …eu cred ca-i muuuuult mai bine decat finantarea continua din banii romanilor a ONG-urilor care nu au alta misiune decat denigrarea absoluta a Romaniei. Si asta IN FIECARE LUNA! Si asta NUMAI DIN BANII CONTRIBUABILILOR! Ca sa nu mai spun ca, in loc de moschee prefer SA PLATIM (NU NUMAI SA CEDAM spatii) construirea lacaselor de cult ortodoxe pe intregul cuprins al Lumii. Asadar, cum spuneam sper ca stirea sa fie reala.

 3. Draga Grigoras,

  Iti scriu aceste randuri sa imi exprim totals dezaprobare a limbajului folosit de tine.
  In primul rand nu ai avut capacitatea intellectuala de a vedea sub article ca e scris de o doamna pe care bunul simt te indruma sa o respecti mult mai mult decat demonstrezi prin vorbele aruncate cu ura.
  In al doilea rand platitori de taxe sunt si ortodocsii si carolicii si alte religii\crezuri dar si ateii. Nu toti is I doresc inca o biserica din bani publiciti in Bucuresti.
  Nu esti in stare sa respecti acest lucru si te comporti ca un zelot religios impotriva insusi religiei pe cere ti-o atribui.
  Iisus nu a zis sa ii iubesti pe cei care iti impartasesc ideologia ci „Iubeste-ti aproapele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.