Firea a pierdut un proces de calomnie cu un liberal

Gabriela Firea. Foto: PSD
Gabriela Firea. Foto: PSD

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi nu va mai fi chemat în judecată pentru calomnie la cererea primarului Gabriela Firea, a decis instanța.

Bușoi a fost acuzat de calomnie de Gabriela Firea, după ce a făcut declarații cu privire la beneficii pe care le-ar fi obținut un grup de interese ca urmare a noului regulament referitor la activitatea de taximetrie din Capitală.

„Judecătoria Sectorului 1 a respins ca neîntemeiată chemarea mea în judecată de către doamna Primar General pe motiv de calomnie, ca urmare a declarațiilor în care spuneam că ceea ce susține administrația PSD-Firea pentru sistemul de transport taxi din București este abramburit, îmbâcsit de exemple de proastă practică, de care bucureștenii s-au săturat pănă peste cap.

Cred în continuare că abrambureala și lipsa de judecată sunt caracteristicile esenţiale ale acţiunilor administrației PSD-Firea nu doar în ceea ce priveşte transportul, ci în general în tot ceea ce este esenţial pentru Bucureşti: trafic, infrastructură, termoficare. Cred că ceea ce face administraţia PSD în Bucureşti și în cele șase sectoare este o spoială, nu gândire administrativă, şi un haos vesel, care va ţine Bucureştiul blocat.

Pentru mine şi pentru PNL, singura concluzie, după decizia instanţei, este că vom avea critici mai dure şi mai directe față de ceea ce face PSDragnea-Firea în administraţia Capitalei”, a declarat Cristian Bușoi, după pronunțarea sentinței.

În luna aprilie, Gabriela Firea a declarat că îl va da în judecată pe Bușoi și pentru faptul că nu sunt votate în Consiliul General al Municipiului București proiectele privind companiile municipale.

„Declar în fața dumneavoastră că nu voi mai răspunde atacurilor, criticilor nejustificate şi chiar cuvintelor ofensatoare la adresa mea, vreau să-mi concentrez întreaga mea activitate pentru ca cetățenii din Bucureşti să aibă un trai decent.

Așa că, astăzi, împreună cu juriştii, am redactat cererea de chemare în judecată a domnului europarlamentar Cristian Buşoi, președintele PNL București, pe care noi îl considerăm autorul moral al blocajului proiectelor benefice pentru cetățenii din București.

Dacă nici azi nu vor fi votate proiectele care se referă la companiile municipale, mâine dimineață vom depune această cerere de chemare în judecată”, a anunțat atunci primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.