Firea a dat undă verde marelui protest al Diasporei

Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook
Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a aprobat mitingul din 10 august, organizat de românii din străinătate, după ce, inițial, respinsese cererea acestora.

Decizia a fost luată după o întâlnire cu reprezentanți ai Prefecturii Capitalei, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigăzii de Poliție Rutieră, Poliției Locale, Jandarmeriei, S.R.I., R.A.T.B., Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Gabriela Firea motivase refuzul inițial spunând că Bucureștiul nu poate fi scena unui miting la care vor participa un milion de persoane, numărul de protestatari pentru care se ceruse autorizația de a organiza manifestația.

”Așa cum am afirmat în repetate rânduri, nu avem nici cea mai mică intenție de a obstrucționa manifestările publice, singurele lucruri care ne preocupă fiind respectarea legii și garantarea siguranței atât pentru participanții la miting, cât și pentru cei care doar tranzitează zona. Transmitem organizatorului Protocolul aferent acestei manifestări și suntem pregătiți să asigurăm, în limita competențelor noastre legale, buna desfășurare a acesteia”, a spus Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Protestul românilor din Diaspora are loc în 10 august

Vestea a fost primită cu entuziasm de organizatorii mitingului Diasporei din 10 august.

”Se pare că doamna Firea și-a dat seama că a făcut o greșeală și trebuia să facă ceva ca să repare această greșeală și chiar ne bucură că s-a aprobat acest miting”, a spus, pentru Digi24, Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni.

”Românii vor veni cu avionul, iar o parte cu mașinile, având în vedere că biletele sunt foarte scumpe în această perioadă. Acum urmează Primăria Capitalei să-și ia responsabilitata în totalitate”, a mai declarat acesta.