Finlanda construiește o fabrică de cauciucuri în România. 500 de locuri de muncă noi, investiție de 650 milioane €

cauciucuri
Foto: geraldoswald62 / pixabay.com

Compania finlandeză Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro pentru a construi în România, la Oradea, o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme, relatează publicația „Ziua de Vest”.

Viitoarea fabrică va avea capacitatea de a produce 6 milioane de anvelope pe an. Vor fi produse în special cauciucuri pentru autoturisme și pentru SUV-uri vândute pe piața din Europa Centrală.

Construcţia va debuta la începutul anului 2023, iar primele anvelope vor fi produse în a doua jumătate a anului 2024.

Investiția va genera aproximativ 500 de locuri de muncă. Grupul finalndez are deja fabrici în Finlanda și în SUA.

Potrivit Nokian Tyres, fabrica de la Oradea va fi prima uzină de anvelope cu emisii zero de dioxid de carbon (CO2).

„După o analiză atentă a peste 40 de locații și mai mulți factori, precum forța de muncă calificată disponibilă, avantajele logistice și mediul de afaceri stabil, a devenit clar că Oradea este cea mai bună alegere pentru noua noastră uzină. Suntem deciși să construim o uzină cu emisii zero de CO2, prima din industria noastră. Locația din România susține acest obiectiv deoarece putem utiliza energia verde produsă în apropiere”, a declarat directorul de operațiuni de la Nokian Tyres, Adrian Kaczmarczyk.

Foto: geraldoswald62 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.