Finala Eurovision România 2016. Cine ne va reprezenta la Stockholm

finala eurovision românia 2016
Artiștii din finala Eurovision România 2016. Foto: eurovision.tvr.ro

Interpretul Ovidiu Anton a câștigat finala Eurovision România 2016 și va reprezenta țara noastră la concursul Eurovision din acest an, care va avea loc la Stockholm, în Suedia, în luna mai.

Iată locurile ocupate de artiștii care au participat la finala Eurovision România 2016:

1. Ovidiu Anton – 6.585 de voturi
2. Vanotek feat. The Code & Georgian – 4.702
3. Florena – 3.491
4. Dream Walkers – 2.332
5. M I H A I – 2.142
6. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – 1.235

Ovidiu Anton a cântat o piesă inspirată din tragedia petrecută în Clubul Colectiv, când 63 de tineri care participau la un concert rock au murit într-un incendiu.

Publicul a avut la dispoziție 60 de minute pentru a vota melodia preferată. Telespectatorii au putut vota o piesă sau mai multe, însă o singură dată de pe același număr de telefon. În acest an, alegerea câștigătorului s-a făcut exclusiv pe baza voturilor venite din partea publicului.

Iată toți concurenții care au urcat pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, în finala Eurovision România 2016:

Ovidiu Anton a interpretat „Moment of Silence”, o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după tragedia din Clubul Colectiv, și pe care o numește „o piesă din suflet, pentru suflete”. Ovidiu Anton a participat pentru ce-a de cincea oară la Selecția Națională a concursului Eurovision.

„Asta e o piesă pură de muzică, cu un mesaj puternic, cântată foarte bine. E o piesă de sine stătătoare impecabilă”, i-a spus compozitorul şi producătorul Horia Moculescu.

„Mă răscolește… îmi tremură vocea, tremură tot în mine când ascult această piesă. Rock, nerock, Vivaldi, Randi… vorbim de emoție. Ovidiu, ai reușit să mă faci nu să am emoții, ci să vibrez până la lacrimi. Ovidiu, vibrez pentru tine”, i-a mărturisit Cezar Ouatu interpretului Ovidiu Anton.

finala eurovision românia 2016 ovidiu anton
Ovidiu Anton a câștigat finala Eurovision România 2016. Foto: Eurovision România (Facebook)

Dream Walkers. În finala Eurovision România 2016, cei patru tenori au interpretat piesa „Let It Shine”, scrisă de compozitorul Cristi Faur, cel care îi și îndrumă pe băieți.

„Sunteți un produs foarte bun și cred că sunteți excepționali. Jos pălăria!”, le-a spus contratenorul Cezar Ouatu.

„Mi-a plăcut bucuria voastră atât de mult. Atât de frumos ați armonizat vocile, atât de frumos ați preluat de la unul la altul tema încât trebuie să vă felicit”, a fost de părere Alexandra Cepraga.

Florena a interpretat melodia „Behind The Shadows” (compusă de Gabriel Hiuban şi Laurenţiu Duţă, text Adam Powers). În vârstă de 16 ani, orădeanca Florena Ticu Şandro a fost cea mai tânără participantă la Finala Eurovision România 2016.

„A fost un moment extraordinar și mi-aș dori ca cei de acasă să nu se sperie că ai doar 16 ani. Ai demonstrat că deși ești foarte tânără, poți să faci un moment foarte bun la Eurovision”, i-a spus producătorul și muzicianul Zoli Toth în finala Eurovision România 2016.

M I H A I. În finala Eurovision România 2016, Mihăi Trăistariu a cântat piesa „Paradisio”.

La finalul melodiei, producătorul Zoli Toth i-a mărturisit cântărețului că e greu de crezut că piesa „Paradisio” ar putea avea același succes precum „Tornerò”. La concursul Eurovision din 2006, desfășurat la Atena, Mihai Trăistariu a obținut locul 4 în clasamentul final și totodată cel mai mare punctaj obținut vreodată de România la acest concurs. La acea dată, cântărețul a interpretat piesa „Tornerò” și a obținut 172 de puncte.

„Piesa ta nu este cea mai modernă, dar mi se pare că are cel mai potrivit refren pentru concursul Eurovision”, a apreciat Randi.

„Mihai, tu cânți foarte bine, tu ai o voce foarte bună. Cred că este cel mai scurt și mai ușor de reținut refren. Succes!”, i-a spus și Cezar Ouatu.

Vanotek feat. The Code & Georgian au interpretat melodia „I’m Coming Home”.

„Eu sunt cu muzica modernă. Mie îmi place muzica ce sună modern. Nu că nu mi-ar plăcea muzica veche, dar vreau să aud ceva inovativ. Si voi sunteți „noul” ăla, „fresh-ul” ăla”, le-a spus cântărețul și producătorul muzical Randi la finalul melodiei.

Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ au cântat piesa „The Voice” în finala Eurovision România 2016.

„Ați cântat frumos, ați privit unul la altul într-un fel deosebit, ați realizat un moment artistic foarte frumos. Glasul tău, Doru, are o căldură aparte”, le-a spus regizorul muzical Alexandra Cepraga celor doi tineri.

În finala Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2016, publicul a fost singurul care a ales, prin televot, reprezentantul României pentru scena de la Stockholm.

Finala Eurovision România 2016 a avut loc la Baia Mare și a putut fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, iar online pe TVR+ şi eurovision.tvr.ro.

Concursul Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, în Suedia, în 10, 12 şi 14 mai.

România va participa în a doua semifinală a concursului Eurovision 2016, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

În competiţia Eurovision 2016 s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România a participat la Concursul Muzical Eurovision de 17 ori, debutând în concursul din anul 1994.

Cel mai bun loc obținut vreodată de România a fost locul 3, performanță atinsă în 2005 de Luminița Anghel și Sistem și în 2010 de Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu. Cel mai slab rezultat (locul 22) a fost obținut în anul 1998.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

TOP 10. Cele mai controversate momente din istoria concursului Eurovision
Cele mai bune glume despre Eurovision. Singurul site care îți arată rezultatele înainte de concurs
10 curiozități fascinante din istoria Eurovision