Filozoful Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, a fost jefuit la metrou

mihai șora
Foto: Pagina de Facebook Mihai Șora

Mihai Șora a fost jefuit la metrou. Filozoful în vârstă de 102 ani a anunțat pe Facebook faptul că cineva i-a furat portofelul în care mai avea 50 de lei.

„Dragă hoțoman-în-metrou-care-mi-ai-șterpelit-frumusețe-de-portofel-cu-ultimii-cincizeci-de-lei-și-card-verzui-de-la-CEC-Bank, află că am fost astăzi la bancă și cardul meu cu ghinde și frunzulițe de stejar nu-ți va folosi la nimic, căci l-am blocat.
Mihai Șora
P.S. Să nu mai faci”, a scris el pe rețeaua de socializare.

Mihai Șora, cunoscut pentru participarea la protestele #rezist din Piața Victoriei, a anunțat și că va participa la mitingul de astăzi (sâmbătă, 10 august).

„Dragi prieteni,
scriam, anul trecut, despre parte și întreg, despre această „aripă“ numită ’Diaspora română’: milioane de oameni aflați pe meleaguri străine, despre care nu știm dacă vor mai găsi în ei înșiși forța ori dorința de a se întoarce vreodată în țară. Partea desprinsă de întreg, nevoită să-și ducă existența în alte zări, partea aceasta a noastră, a cărei absență doare mai tare decât netrebniciile unei Puteri (sper) trecătoare, partea aceasta va trebui, odată și-odată, să o recâștigăm.
Până atunci, ne vedem la Girafă.
Mihai Șora”, a scris filozoful.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.