Filmul „Căutătorul de vânt”, cu Dan Bordeianu în rolul principal, intră în cinematografe din 11 martie

Foto Dan Bordeianu/Facebook

Foto Dan Bordeianu/Facebook

Echipa filmului va fi prezentă la două proiecţii speciale, care vor avea loc pe 9 martie, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, respectiv 10 martie, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Actorul Dan Bordeianu joacă rolul lui Radu, care duce o viaţă solitară și anostă. Un interviu pentru un nou loc de muncă îl entuziasmează, însă după analizele medicale află că mai are numai câteva luni de trăit. Pleacă de acasă şi, după săptămâni de condus fără direcţie, ajunge într-un sat. Nea Pavel, un bătrân jucat de Adrian Titieni, îl ia la el acasă, iar Radu decide să rămână. El începe să se bucure de noul ritm al vieții, cutreierând împrejurimile împreună cu bătrânul, „căutând vânt”.

Radu se îndrăgostește de o femeie din sat, rol jucat de actrița Olimpia Melinte, și trebuie să accepte că sfârșitul se apropie. Regizorul Mihai Sofronea spune că punctul de plecare al filmului este o interogare a liniei care separă viaţa de moarte.

„Ce facem cu timpul care ne-a mai rămas de trăit? Cum trăim, ce fel de valori adoptăm, cum facem ca fiecare zi să fie o mică viaţă în sine? Cu toţii ar trebui să fim „căutători de vânt”, indiferent de data de expirare pe care ne-o oferă viaţa. Trebuie să ne întoarcem către noi, către lucrurile simple şi adevărate, care sunt acolo şi ne aşteaptă, doar să ne dăm timpul să le privim şi să le ascultăm. Şi ele ne vor cuprinde din nou”, punctează regizorul.

Filmul a avut premiera la TIFF – Transilvania International Film Festival 2021, iar în această primăvară va rula și în Bulgaria, la Sofia International Film Festival.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version