Fierbe PSD. Guvernul lui Tudose ar putea fi restructurat

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, transmite că Executivul condus de Mihai Tudose ar putea fi restructurat. Numărul de ministere ar putea scădea de la 24 la 16.

„La ultimele declarații ale președintelui partidului, Liviu Dragnea, și ale premierului, s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ținând cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a declarat Bădălău, la Digi 24.

De asemenea, Bădălău mai spune și că un congres extraordinar ar face bine „sănătății partidului” și ar urma să fie relansate ideile politice, „mai ales că 2018 este un an preelectoral, pentru că în 2019 vor fi două rânduri de alegeri”.

Însă nu toți liderii PSD împărtășesc opinia lui Bădălău. Vicepremierul Paul Stănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, spune că un congres al partidului nu ar fi tocmai o soluție bună, iar Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.

„Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcţionează foarte bine. Nu cred că trebuie făcute comasări sau alt gen de lucruri făcute în Guvern. Eu cred că Guvernul – în calitate de membru al Guvernului, confirm că Guvernul la această oră funcţionează foarte bine”, a spus vicepremierul Paul Stănescu, la Digi24.

Între președintele PSD și premier ar exista tensiuni de câteva luni, chiar dacă aceștia s-au afișat împreună cu mai multe ocazii.

La sfârșitul anului trecut cei doi și-au făcut recomandări pentru 2018. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că este mulţumit de activitatea premierului Mihai Tudose, pe care şi l-ar dori mai calm.

„Eu sunt mulţumit de activitatea premierului Tudose. Este un tip care nu e foarte calm, sunt oameni care nu sunt foarte calmi. (…) Toţi trebuie să fim mai calmi, când eşti mai calm aduni mai multe în jurul tău, când eşti nervos, nu aduni”, a spus Liviu Dragnea.

Primul ministru i-a recomandat același lucru lui Liviu Dragnea, „să fie mai calm”, și a spus despre relația cu acesta că este una „corectă, normală”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.