Fetița unei românce a fost împușcată în brațele mamei, în Italia

FOTO: djedj/Pixabay.com
FOTO: djedj/Pixabay.com

O fetiță de un an a unei românce a fost împușcată în brațele mamei sale. Potrivit autorităților italiene, incidentul a avut loc miercuri după-amiază, într-o tabără de romi de la marginea Romei.

Mama fetiței le-a povestit carabinierilor că a auzit o împușcătură și după câteva clipe fetița din brațele ei a început să sângereze. Copilul a fost transportat de urgență la spital, chirurgii au reușit să scoată glonțul, însă medicii sunt rezervați în ceea ce privește evoluția stării copilului.

Autoritățile italiene au început o anchetă pentru a stabili exact împrejurările în care s-a întâmplat incidentul.

Ministerul de Externe român a avut o reacție imediat după incident. „Ambasada României la Roma are în atenție cazul semnalat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la circumstanțele producerii incidentului, cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Ambasada României la Roma menține cazul în atenție, este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale”, se arată în comunicatul MAE.

Săptămâna trecută, carabinierii au mai avut de rezolvat un caz în care au fost implicați români, dar la polul opus, în calitate de acuzați.

Mai mulți români specializați în spargeri de locuințe și centre comerciale au fost arestați în Italia de carabinieri după o urmărire ca în filme. Bărbații dădeau spargeri în orașul italian Torre di Mosto.

Oamenii legii au fost nevoiți să folosească focuri de armă. Operațiunea s-a încheiat cu arestarea a patru români.

https://www.youtube.com/watch?v=zDsSZlZeULI

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.