Fetiță de 11 ani bătută de învățător până a făcut pe ea

elevă bătută bistrița de învățător

Foto: Bianca Sara (adevarul.ro)

Un învăţător pensionar a bătut cu arătătorul o fetiţă de 11 ani, din clasa a IV-a, până a făcut pe ea. Copila a fost umilită şi lovită în faţa clasei, după ce învățătorul s-a enervat că eleva nu a știut să rezolve la tablă un exercițiu, relatează adevarul.ro.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 16 mai, la şcoala gimnazială din Bistriţa Bârgăului, o localitate din județul Bistrița-Năsăud.

Învățătorul a lovit-o pe fetiță peste spate și peste picioare. Speriată, ea nu le-a povestit părinților ce s-a întâmplat. Ei au aflat de la părinții colegilor de clasă.

„Am vorbit cu profesorul, mi-o spus că şi-o ieşit din fire şi asta e. Nici măcar să zică „scuză-mă, nu se mai întâmplă”, absolut nimic”, a declarat Manta Paraschiva, mama fetiţei, pentru adevarul.ro.

Nu este primul incident de acest gen. În urmă cu două săptămâni, acelaşi învăţător i-a două palme după cap după ce fetiţa a greşit ceva la un exerciţiu de matematică.

Dumitru Dragotă are 65 de ani şi este la catedră de peste 40 de ani. El s-a pensionat în urmă cu un an, însă a revenit la catedră în ultimul semestru, după ce o învăţătoare a şcolii a intrat în concediu de maternitate.

Învățătorul recunoaşte incidentul, dar încearcă să își găsească scuze pentru metodele barbare pe care le folosește: „Nu a vorbit sub nicio formă. Nu a vorbit absolut nimic, nu a vrut să coopereze deloc. M-am înfuriat puţin şi asta a fost… Mi-am ieşit din fire. A fost o singură lovitură”.

Directorul şcolii, Viorel Popandron, susține că acesta este primul astfel de incident pe care îl are cu învăţătorul: „Domnul învăţător este un învăţător foarte bun, a lucrat la catedră o viaţă întreagă. Cred că şi-a ieşit din fire. El regretă, am povestit cu dânsul, am convocat comisia de disciplină. Nu îşi explică nici el ce s-a întâmplat. A recunoscut, şi-a cerut scuze”.

Mama fetei a depus plângere atât la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cât şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de purtare abuzivă.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version