”Festivalul de gafe” Viorica Dăncilă de la Târgu Ocna: ”Am văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea”

viorica dăncilă
Viorica Dăncilă la Teleorman TV. Foto: Pagina de Facebook Viorica Dăncilă

După prestația virulentă din Parlamentul European, care i-a adus multe ode și laude din partea colegilor de partid, premierul Viorica Dăncilă a făcut o sumă de gafe într-o vizită în teritoriu, la Târgu Ocna.

Prezentă în localitatea din județul Bacău pentru a verifica stadiul lucrărilor de regularizare a albiei râului Slănic, alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova, premierul Viorica Dăncilă i-a ”inundat” pe reporteri cu declarații bizare.

”Am văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea”, a declarat Viorica Dăncilă, adăugând: ”Am fost aici atunci când calamitățile au provocat atâtea dezastre”.

Viorica Dăncilă și calamitățile

Viorica Dăncilă a pronunțat greșit, de două ori, cuvântul ”intemperii”, înlocuindu-l cu eronatul ”interperii”.

Premierul, despre care putem spune, cu o oarecare certitudine, că nu cunoaște sensul cuvântului ”calamitate”, a continuat:

”Vrem să mergem pe prevenire, şi mai puţin pe înlăturarea dezastrelor produse de calamităţi”.

”N-am spus că țara-i predispusă la calamități. Am spus că datorită interperiilor vremii am avut calamități”.

”Ne-am trezit dintr-o dată cu țara cu mii de calamități, cu multe aluviuni și cu multe probleme create datorită interperiilor vremii”.

Dintre toate gafele grăite azi de premier, poate cea mai savuroasă este:

”Să nu uităm, după decembrie vremea nu știm cum va fi, în fiecare an a fost vremea foarte capricioasă, vin zăpezile și atunci putem să ne confruntăm din nou cu situațiile pe care le-am avut în iunie – iulie”.

Pe pagina de Facebook a Guvernului României, unde au fost postate clipuri cu vizita de lucru a premierului în Moldova, a fost tăiat sunetul în momentele în care Viorica Dăncilă se exprimă nefericit.

Nu este pentru prima oară când se folosește această metodă, vizita premierului României la Vatican, unde a fost primită de Papa Francisc, fiind, de asemenea, una ”mută”.