Primăria Capitalei a anunţat miercuri, 2 mai, că a fost finalizat regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar de 13.800 de lei cuplurilor infertile pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro. Proiectul se va derula din 4 iunie, anunță news.ro.
Sprijinul financiar acordat este de 13.800 de lei pentru fiecare cuplu şi se va acorda sub formă de vouchere în două etape, în baza scrisorii medicale. Regulamentul privind acordarea acestui sprijin financiar va fi postat joi pe site-ul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB).
Sprijinul financiar acordat este de 13.800 de lei cuplu/solicitare şi se acordă sub formă de două vouchere pentru fiecare solicitare. Voucherele se vor acorda simultan, astfel: etapa 1 – voucher pentru medicamente pentru tratamentul de stimulare, în valoare de 4.600 de lei şi etapa 2 – voucher pentru proceduri medicale pentru intervenţia medicală specifică, în valoare de 9.200 de lei.
În data de 28 martie, Consiliul General al Municipiului București a votat proiectul de hotărâre „privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din București care au indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro (FIV)”.
Programul se numește „Șansa pentru cuplurile infertile”, iar prin intermediul său municipalitatea va acorda un sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucureşti care au indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro din partea unui medic specialist cu competență în reproducere umană asistată.
Bugetul multianual al proiectului va fi de 13.800.000 de lei, pentru perioada iunie 2018 – decembrie 2019, pentru un numar estimat de aproximativ 1.000 de beneficiari.
Condițiile de acceptare în program, în afara recomandării din partea medicului, sunt următoarele:
– Ambii membri ai cuplului au calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;
– Cuplu autolog (adică nu se primesc ovule sau spermă de la donatori străini și nici nu se apelează la o mamă surogat) și/sau cupluri în care partenerul suferă de azoospermie (absența spermatozoizilor din spermă, care determină sterilitatea);
– Vârsta femeii să fie cuprinsă între 24 și 45 de ani;
– Domiciliu stabil sau reședință în București pentru parteneră, obținute cu cel puțin 6 luni înainte de începerea proiectului.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: