Fermă de bizoni, cerbi lopătari şi mufloni în România

bizon_american in sinteu
Un austriac a investit 400.000 de euro într-o fermă de bizoni americani, întinsă pe 17 hectare de teren din comuna bihoreană Şinteu.

Austriacul Cristian Friedl a adus la Şinteu, într-o zonă împădurită numită Pădurea Neagră, pui de bizon, care au împlinit acum vârsta de un an. Fiecare exemplar a costat între 3.000 şi 7.000 de euro, informează Realitatea TV.

Pe lângă ferma de bizoni, austriacul deţine şi o fermă cu 250 de mistreţi, opt cerbi lopătari şi zece mufloni. Aceasta se întinde pe 19 hectare.

Fermele lui Friedl vor concura domeniul de vânătoare deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac la Balc (de asemenea în Bihor). Diferenţa faţă de Balc este că domeniul din Şinteu va fi deschis turiştilor, pe bază de bilet de intrare.

Bizonii nu au fost aduşi din Statele Unite, ci din Austria şi Ungaria, unde astfel de ferme cinegetice sunt numeroase şi foarte profitabile. Proiectul a creat locuri de muncă pentru localnicii din Şinteu şi va aduce venituri frumoase primăriei în anii viitori, atunci când va începe vânătoarea.