Una dintre minunile naturale ale lumii a devenit o priveliște superbă pentru norocoșii care au avut ocazia să observe în această săptămână un fenomen rar: Marele Canion din statul Arizona, SUA, a fost cuprins de o mare de ceață lăptoasă, relatează CNN.

Acest fenomen natural rar a fost provocat de o inversiune a norilor.

„Priveliște a inversiunii totale a norilor în punctul Mather, pe la ora 10 dimineață, joi”, a anunțat Administrația Parcului Național într-un mesaj care a însoțit imaginile video surprinse.

Videoclipul postat pe site-ul Administrației Parcului a condensat 15 minute într-un singur minut. Punctul Mather se află în partea de sud a Marelui Canion, la o altitudine de 2.170 de metri.

„Arată aproape ca și cum vine o maree care apoi se retrage”, au scris în postarea lor reprezentanții Administrației Parcului Național.

„Este un fenomen rar care are loc deoarece aerul rece și umed a devenit captiv la nivelurile mai joase ale canionului”, a explicat meteorologul Derek Van Dam pentru CNN.

„Aerul rece era pur și simplu blocat sub un strat mai cald de aer de deasupra. În termeni meteorologici, acest fenomen se numește o „inversiune”, adică temperatura crește odată cu înălțimea (de regulă, temperatura scade odată cu creșterea altitudinii)”, a mai spus el.

Marela Canion are o lungime de 446 de kilometri și ajunge la aproape 29 de kilometri lățime și la 1,6 kilometri adâncime.

Parcul a fost înființat în anul 1919 și primește aproximativ 5 milioane de vizitatori pe an.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandărilor editorilor GreatNews:

Guvernul lui Ponta de pe Facebook. Trei miniștri i-au dat „unfollow”
Geminide. Ploaia de meteori foarte strălucitori care ne luminează cerul la sfârșit de an
A treia repriză. De ce pierde mereu România la handbal?

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.