Femeie operată de hernie, deși era gravidă în 9 luni. Medicii nu și-au dat seama că e însărcinată

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Foto: Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu (Facebook)

O femeie de 35 de ani din orașul Tismana, județul Gorj, a mers marți, 22 august, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu deoarece avea dureri abdominale.

După ce a fost consultată de medici, aceștia i-au pus diagnosticul de hernie intestinală și au decis că femeia trebuie operată de urgență.

Femeia era, de fapt, însărcinată în luna a 9-a și avea dureri specifice nașterii, dar medicii care au consultat-o nu și-au dat seama de acest lucru decât după ce a început intervenția chirurgicală.

Pe de altă parte, medicii o acuză pe femeie că a ascuns faptul că era însărcinată.

Înainte de operație, pacientei nu i s-a efectuat nicio analiză și nicio ecografie, fiind condusă direct în sala de operație a secției chirurgie, relatează postul de televiziune Antena 3.

Acolo i s-a efectuat anestezia, iar chirurgul a intervenit. Abia în acel moment medicul și-a dat seama că femeia este însărcinată, iar sarcina este la termen. Medicul a fost nevoit să efectueze operația de cezariană. Femeia a născut o fetiță de 3,200 kilograme.

Colegii medicului care a operat-o pe femeia de 35 de ani spun că doctorul a procedat corect și că a fost mințit de pacientă.

„Este mai complicat. Pacienta a mințit că are ciclu și a luat anticoncepționale. Este grasă și avea o eventrație strangulată care a mărit abdomenul. Și ea și copilul sunt bine. A scăpat fără rezecție intestinală și fără anus pe burtă. Este regretabil când pacientul te minte. A fost operată anterior și era ruptă operația. A venit pentru că o durea, fiind strangulată. Pacienta l-a indus în eroare pe doctor. Știa că e gravidă.”, a declarat pentru publicația locală „Gorj Express” unul dintre medicii din SJU Târgu Jiu, care a dorit să își păstreze anonimatul.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a deschis o anchetă internă pentru a descoperi cum a fost posibil ca femeia să fie operată de hernie, deși era însărcinată.

Șefii SJU Târgu Jiu vor să afle cum a fost posibilă o asemenea eroare medicală majoră și au dispus o anchetă internă.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la Neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate“, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, citată de adevărul.ro.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version