Femeie operată de hernie, deși era gravidă în 9 luni. Medicii nu și-au dat seama că e însărcinată

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu
Foto: Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu (Facebook)

O femeie de 35 de ani din orașul Tismana, județul Gorj, a mers marți, 22 august, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu deoarece avea dureri abdominale.

După ce a fost consultată de medici, aceștia i-au pus diagnosticul de hernie intestinală și au decis că femeia trebuie operată de urgență.

Femeia era, de fapt, însărcinată în luna a 9-a și avea dureri specifice nașterii, dar medicii care au consultat-o nu și-au dat seama de acest lucru decât după ce a început intervenția chirurgicală.

Pe de altă parte, medicii o acuză pe femeie că a ascuns faptul că era însărcinată.

Înainte de operație, pacientei nu i s-a efectuat nicio analiză și nicio ecografie, fiind condusă direct în sala de operație a secției chirurgie, relatează postul de televiziune Antena 3.

Acolo i s-a efectuat anestezia, iar chirurgul a intervenit. Abia în acel moment medicul și-a dat seama că femeia este însărcinată, iar sarcina este la termen. Medicul a fost nevoit să efectueze operația de cezariană. Femeia a născut o fetiță de 3,200 kilograme.

Colegii medicului care a operat-o pe femeia de 35 de ani spun că doctorul a procedat corect și că a fost mințit de pacientă.

„Este mai complicat. Pacienta a mințit că are ciclu și a luat anticoncepționale. Este grasă și avea o eventrație strangulată care a mărit abdomenul. Și ea și copilul sunt bine. A scăpat fără rezecție intestinală și fără anus pe burtă. Este regretabil când pacientul te minte. A fost operată anterior și era ruptă operația. A venit pentru că o durea, fiind strangulată. Pacienta l-a indus în eroare pe doctor. Știa că e gravidă.”, a declarat pentru publicația locală „Gorj Express” unul dintre medicii din SJU Târgu Jiu, care a dorit să își păstreze anonimatul.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a deschis o anchetă internă pentru a descoperi cum a fost posibil ca femeia să fie operată de hernie, deși era însărcinată.

Șefii SJU Târgu Jiu vor să afle cum a fost posibilă o asemenea eroare medicală majoră și au dispus o anchetă internă.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la Neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate“, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, citată de adevărul.ro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.