Femeia-manager din România va învăța pe banii statului

bănci locuri de muncă banca transilvania
Foto: Evan Bench via Wikimedia Commons

Româncele care vor să facă afaceri vor putea urma cursuri sau traininguri în cadrul Programului Femeia Manager, cu finanțare de la stat.

Potrivit inițiativei propuse de Ministerul pentru Mediul de Afaceri – Directia Politici Antreprenoriale -, se va înlocui ajutorul de până la 50.000 de lei care era acordat firmelor deținute de femei, în vederea realizării de investiții, cu programe de instruire.

Anul trecut, doar 10 astfel de finanțări au fost disponibile, astfel că Guvernul dorește să ofere gratuit femeilor-manager cursuri în domeniu.

Bugetul alocat programului nu este, însă, unul foarte generos nici în acest an, fiind de doar 1 milion de lei. Inițial, acest program figura cu un buget de 10,5 milioane de lei, dar suma a fost redusă drastic în proiectul de buget trimis de Guvern în Parlament.

„Prin implementarea programului in anul 2017 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar minim de 400 participanti la conferinte regionale, minim 120 participanti la workshop-uri si minim 28 participanti la conferinte internationale. Schema este valabila pana la 31 decembrie 2017, platile in cadrul schemei de minimis vor fi efectuate pana la 31 decembrie 2017”, se precizează in proiectul de procedura 2017.

Femeiele-manager vor beneficia de scutiri în ceea ce privește cheltuielile cu transportul și cazarea pe perioada conferințelor regionale și internaționale, workshop-uri, editarea și multiplicarea broșurilor, materiale de promovare și alte cheltuieli necesare organizării.

Cursurile, workshopurile, conferințele sau seminariile pe teme de antrprenoriat vor fi organizate în toate cele 8 regiuni de dezvoltare, alături de parteneri privați.