Femeia însărcinată scoasă pe targă din maternitatea bombardată de ruși a murit. Nici copilul nu a supraviețuit | VIDEO

femeie însărcinată mariupol
Foto: Captură Sky News

Femeia însărcinată care a fost scoasă pe targă din maternitatea unui spital din Mariupol bombardat de ruși a murit, relatează Associated Press, potrivit ctvnews.ca.

O fotografie cu femeia însărcinată aflată pe targă în timp ce era purtată de salvatori s-a viralizat pe rețelele de socializare, devenind un simbol pentru atrocitățile comise de armata rusă în Mariupol.

În imaginea realizată de jurnalistul Associated Press imediat după bombardarea maternității se vede cum tânăra, rănită, își ține cu mâinile abdomentul însângerat. Salvatorii încearcă să o ducă repede la ambulanță pe fundalul unor clădiri încă fumegânde, distruse de bombardamente.

Femeia a fost dusă la un alt spital, unde medicii au încercat să o țină în viață. Când și-a dat seama că își va pierde copilul, ea a strigat „Omorâți-mă acum!”, au povestit medicii.

Chirurgul Timur Marin a povestit pentru sursa citată că pelvisul tinerei era rupt, iar șoldul desprins. Medicii au încercat să salveze copilul printr-o operație de cezariană, însă acesta s-a născut mort.

Apoi au încercat să o salveze pe mamă. Au resuscitat-o timp de 30 de minute, însă femeia a murit și ea.

Soțul și tatăl femeii au venit și i-au luat trupul neînsuflețit. Măcar a venit cineva după ea și nu va ajunge în gropile comune săpate pentru numărul tot mai mare de morți din Mariupol, au mai spus medicii.

Orașul asediat de trupele ruse nu mai are provizii, apă, electricitate sau căldură de peste o săptămână.

Vă recomandăm și: