Femeia de 58 de ani ce merge zilnic la școală pentru a fi premiantă în clasa a III-a

anica gogeanu elevă 58 de ani
Anica Gogeanu. Foto: Captură Digi24

O femeie de 58 de ani din județul Galaţi merge zilnic la şcoală cu ambiția să termine clasa a treia ca premiantă, relatează postul de televiziune Digi24, care i-a dedicat Anicăi Gogeanu un reportaj.

Anica Gogeanu merge la școala din comuna Barcea, județul Galați, pentru a beneficia de educația de care nu a avut parte în copilărie.

Acest lucru este posibil cu ajutorul unui program plătit de Uniunea Europeană, de care beneficiază adulții care pot recupera astfel ce au pierdut în copilărie, mai notează sursa citată.

Femeia a povestit că vrea să facă 8 clase în total.

„Fac patru clase aici, la Podoleni, şi apoi la Barcea, alte patru clase, să facă patru şi cu patru, opt clase”, a povestit Anica Gogeanu pentru postul de televizune.

„Doar dacă este bolnavă lipseşte, dar este zi de zi la şcoală”, a relatat și Virginia Bujor, directorul școlii din Barcea.

După ce termină orele, Anica Gogeanu rămâne la școală și face curățenie în sălile de clasă pentru a beneficia de ajutorul social de 140 de lei pe lună.

Deși locuiește într-o casă fără curent electric, Anica Gogeanu are ambiția de a nu merge la școală fără să-și fi făcut temele, așa că termină tot înainte să se întunece.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.