Femeia arsă pe masa de operație a murit. Medicul Beuran: Acest accident nu e unic în lume

FOTO: Pixabay,com
FOTO: Pixabay,com

Pacienta de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca din Capitală, a murit. Femeia suferea de cancer pancreatic, iar în urma incidentului din 22 decembrie a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Trei anchete au început în acest caz. Una a fost pornită de conducerea spitalului, alta de Ministerul Sănătății și o a treia de către Poliția Capitalei. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a precizat că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Familia femeii spune că a aflat din presă despre gravitatea incidentului. „Incidentul survenit în timpul celei de-a două operații nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situației și modul în care s-a petrecut acest accident. Am aflat anumite detalii din presă, în momentul transmiterii acestora pe posturile de televiziune. Nu facem acuzații, ne dorim doar să înțelegem ce s-a întâmplat”, transmit rudele femeii.

Medicul Mircea Beuran, cel care a condus operația și care spune că a ajuns la spital după ce s-a întâmplat accidentul, a declarat, la Digi24, că „problema de organizare a sălii, instrumentarul folosit, substanțele folosite intră în gestiunea oamenilor angajați să deservească sala de intervenție”.

„Este o tragedie, recunoaştem, dar nu e un lucru premeditat, este un accident, dar nu e unic în lume, sunt cunoştinţe despre evenimentele acestea în Europa, America. Nu reprezintă decât o problemă de înţelegere„, a declarat Beuran, la Digi24.

Medicul Mircea Beuran a mai spus că nu era în sală în momentul incidentului și „tot se insită” pe acest aspect și nu se încearcă o mușamalizare a cazului. Medicul a precizat că este la spital de dimineaţă, de la ora 7, că familia pacientei nu a venit să discute cu el până în prezent.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.