FedCup: Franța – România. Simona Halep deschide ”balul” de la Rouen!

Echipa feminină de tenis a României încearcă, în weekend, să se califice pentru prima oară în istorie în finala Fed Cup. Mai întâi, însă, Simona Halep și compania trebuie să învingă Franța, în deplasare.

Simona Halep va intra prima pe zgura din sala de la Rouen, urmând să o întâlnească pe Kristina Mladenovic. Constănțeanca de pe locul 2 în clasamentul mondial are un palmares negativ cu Mladenovic (66 WTA), în fața căreia a reușit doar două victorii în cinci dueluri.

Meciul începe la ora 15:00.

“Mă simt foarte bine. Sunt bucuroasă că sunt aptă de joc sută la sută. Toate condiţiile sunt bune, acum trebuie să intru pe teren şi să-mi fac treaba. Am emoţii, dar este normal şi este bine, pentru că sunt destul de concentrată şi pusă pe treabă. Îmi doresc tare mult să câştig cele două puncte, dar am încredere şi în celelalte fete. Nu contează scorul, contează să câştigăm”, a spus Simona Halep la conferința de presă.

Al doilea meci de sâmbătă va fi cel dintre Caroline Garcia și Mihaela Buzărnescu. Va fi prima întâlnire dintre cele două, însă franțuzoaica pornește favorită, chiar dacă este într-o scădere evidentă de formă.

”Indiferent de rezultat, muncesc şi dau totul până la ultima minge. Mă aştept la un meci destul de ciudat, Garcia este o jucătoare foarte agresivă. Va fi un meci interesant. Mă voi gândi la o tactică. Ea având foarte multă experienţă şi meciuri bune, este un bonus pentru mine. Îmi doresc tare mult să joc bine şi să ajung să câştig acest meci”, a declarat Buzărnescu la Digi Sport.

În cealaltă semifinală a FedCup 2019 se întâlnesc Australia și Belarus.