Fed Cup. Ce se întâmplă în cealaltă semifinală, între Australia și Belarus

FOTO: Captură video Fed Cup/Twitter
FOTO: Captură video Fed Cup/Twitter

În cealaltă semifinală Fed Cup se duelează jucătoarele din Australia și Belarus. Câștigătorea va juca finala cu învingătoarea dintre România și Franța.

Victoria Azarenka (Belarus) și-a luat revanșa după ce a fost învinsă de Ashleigh Barty (Australia) și a câștigat meciul cu Samantha Stosur (Australia), scor 6-1, 6-1, după doar o oră de joc.

După acest rezultat, semifinala FedCup dintre Australia și Belarus se află la egalitate, scor 2-2, finalista urmând să fie decisă de meciul de dublu.

La dublu se vor întrece Ashleigh Barty/Samantha Stosur cu Vera Lapko/Lidziya Marozava.

Înainte de meciul dintre Franța și România, australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, le-a transmis un mesaj de susținere jucătoarelor noastre și speră într-un meci între România și Australia: „Nu există o onoare mai mare pentru un jucător de tenis să participe la Cupa Davis/Federației. Gândurile și urările mele de bine sunt cu Simo și echipa României în acest weekend în confruntarea cu Franța. Sper să vedem o finală Australia vs România spre sfârșitul anului!”

Căpitanul nejucător al echipei țării noastre, Florin Segărceanu, le-a convocat pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

„Este diferit terenul. Jucăm în sală şi mingea merge altfel. Terenul îmi place mult. Mie mi se pare asemănător cu cel de la Madrid. E o zgură un pic mai tare, dar multă zgură pe teren şi simţi mingea bine. Îmi place”, a spus Halep, înainte de începerea meciurilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.