Fed Cup. Canada – România. Emoții și nervi la Montreal. Eugenie Bouchard a refuzat să-i strângă mâna Alexandrei Dulgheru

Eugenie Bouchard, stânga, n-a vrut să îi ureze succes româncei Alexandra Dulgheru înaintea duelului din Fed Cup
Eugenie Bouchard, stânga, n-a vrut să îi ureze succes româncei Alexandra Dulgheru înaintea duelului din Fed Cup

Românca Irina Begu și canadianca Fracoise Abanda vor deschide seria de cinci confruntări dintre cele două țări pentru promovarea în elita tenisului feminin mondial.

În al doilea meci din barajul Fed Cup, stabilit la tragerea la sorți de ieri, vedeta Canadei, Eugenie Bouchard, va juca împotriva româncei Alexandra Dulgheru.

Cele două au fost protagonistele unui moment ciudat, neobișnuit în lumea sportului alb. Adolescenta din Canada, aflată pe locul 7 în lume, a refuzat să îi strângă mâna româncei de pe poziția 69 în ierarhia mondială.

”Nu am nimic cu ea, dar nu cred în ideea de a-i ura succes adversarei mele înainte de meci. După ce vom juca, îi voi strânge mâna, indiferent de ce se va întâmpla”, și-a motivat gestul Bouchard.

De cealaltă parte, românca a decis să nu ia în seamă acest incident. ”A fost puțin ciudat. Nu a vrut să îmi strângă mâna. E decizia ei! Fiecare se comportă cum vrea. Poate nu a dat bine pe cameră, dar nu ne deranjează”, a spus Alexandra pentru Dolce Sport.

Prima zi va debuta cu duelul dintre Irina Begu (33 WTA) și Francoise Abanda (260 WTA), de la ora 20.00, la Montreal. Românca este în formă și pornește drept mare favorită în fața mezinei lotului canadian (18 ani), care până acum nu a câștigat vreun meci în circuitul WTA.

În a doua partidă, Bouchard pornește cu prima șansă, cu toate că trece printr-o perioadă foarte slabă, pierzând în primul tur atât la Miami, cât și la Charleston. Alexandra Dulgheru este în plină revenire la forma de acum câțiva ani, când își trecea în palmares și două titluri WTA. Bucureșteanca pare să fi depășit accidentările și în acest an a ajuns până în finala turneului de la Kuala Lumpur, pierzând în trei seturi în fața danezei Caroline Wozniacki.

Mâine au loc celelalte trei dueluri din barajul Fed Cup. Begu – Bouchard, cel mai interesant duel al barajului, Abanda – Dulgheru, dar și meciul de dublu Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann – Andreea Mitu/Raluca Olaru, care ar putea decide soarta calificării în Grupa Mondială.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Scrisoarea de la mama unei emigrante pentru Președintele României
Cât costă un apartament într-un bloc de containere
Principele Nicolae face turul României pe bicicletă și le aduce elevilor „Cărțile copilăriei”